Инспекцията по труда ще проверява дали се спазват условията за работа

...
Инспекцията по труда ще проверява дали се спазват условията за работа
Коментари Харесай

Инспекцията по труда ще проверява работата в дигитална среда |

Инспекцията по труда ще ревизира дали се съблюдават изискванията за работа в цифрова среда. Засега това ще се случва при сигнал от работещия, съобщи Елена Аврамова, шеф на ИА " Главна ревизия по труда " по време на съвещанието на Комисията по електронно ръководство. 

Проверките ще бъдат в работното време на подалия сигнал чиновник и при негово единодушие. 

Работодателите пък ще попълват електронно въпросници за изискванията на труд в цифрова среда. От тях ще се изисква и информация за броя на чиновниците, които работят от у дома, в това число за продължителността на работното време и изискванията на работа. 

" Нямаме за цел да плашим служащите и да ги тормозим в домовете. Можем да се уверим в едни или други изказвания на служащия или работодателя единствено и само в случай че придобием непосредствени усещания ", изясни Аврамова, представена от БНР. 

Статистика на организацията от 2020 година демонстрира, че при 27 сигнала е имало 20 установени нарушавания. Заместник-министърът на труда Иван Кръстев уточни, че в законодателството може да се търсят механизми за отплата, в случай че при работата от у дома служащият използва собствения си интернет, ток или компютър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР